On tullut aika kiittää!


TYÖ JATKUU

Tampereen ylimääräisen liittokokouksen jäljiltä mieli on hetken haikea ja nostalginen. Maineikkaan FOHAn toiminta liittona on nuijankopautuksella lopetettu ja aikuisten harrastejääkiekko siirtyy Jääkiekkoliiton leveille harteille.

Yli 40 vuoden taival erillisenä järjestönä on ohi, omasta 60 vuoden kiekkourastani ikämieskiekko on vienyt tuon 40 vuotta. Toisaalta tiedän, että tätä haikeutta seuraa suunnaton ilo siitä, että aikuisten harrastejääkiekko saa Jääkiekkoliitossa hyvän kodin. FOHAssa viime vuodet markkinoimani seurapolku ja periaate “Lätkää kaiken ikää” toteutuu kirkkaammin kuin olin kuvitellut. Kiekkoperhe on koossa.

FOHA on mielestäni onnistunut hyvin kuljettamaan kiekkokulttuuria läpi elämän-onhan siitä osoituksena noin 3000 innokasta pelaajaa, jolle jääkiekko on sydämen asia. Nyt vastuu myös oldtimers-kiekkoilusta siirtyy Jääkiekkoliitolle.

Liittojen fuusio on merkki sitä, että Jääkiekkoliitto arvostaa FOHAssa tehtyä työtä ja on täysillä sitoutunut jatkamaan harrastekiekon kehittämistä kaikilla ikätasoilla. Liitolla on resurssit, organisaatio ja ennen muuta osaavat ihmiset toteuttamaan se parhaalla mahdollisella tavalla. Jääkiekkoliitossa ollaan tosissaan ja he ottavat meidät avosylin vastaan.

Oma urani jääkiekkovaikuttajana alkoi 62 vuotta sitten Lempäälässä, LeKin jääkiekkojaoston puheenjohtajana 18 vuotiaana. Sen jälkeen olen katkeamatta paitsi itse käynyt ahkerasti jäällä, osallistunut jääkiekon järjestötoimintaan niin miesten kuin naistenkin eri sarjaportaissa, myös liigatasolla.

Viimeiset 40 vuotta on vierähtänyt seniorikiekon ympyröissä. Vilpittömästi voin väittää, että FOHAn jakso on ollut näistä kaikista merkittävin. Vuosikymmenten aikana olen saanut hyviä ystäviä eri puolilta Suomea ja jopa maan rajojen ulkopuolelta. He- tai siis Te olette rikastuttaneet elämääni enemmän kuin mikään muuta kautta olisin voinut kuvitella.

Jääkiekko on valtava yhdistävä voima, jonka arvoa ei voi mitata. Kiitos Teille kaikille, joiden kanssa olen saanut rakentaa suomalaista jääkiekkoa. Erityinen kiitos kollegoille FOHAssa. Kaiken kaikkiaan teimme yhdessä erinomaista työtä. Loimme hyviä turnauksia ja menestyimme myös maailmalla. Yhdessä koimme parasta liikkumisen iloa.

Ei tämä loppu ole. Työ jatkuu.

Liitot ja organisaatiot tulevat ja menevät, mutta pieni musta kumilätkä jatkaa liikettään. Se on jääkiekkoilijan sydän.

Hyvällä mielellä tulevaisuuteen

Jarmo Salonen