SADONKORJUUTURNAUKSEN TULOKSET


KIEKKO-WESKUT
SADONKORJUUTURNAUS 28. – 29.9.2019

Tampereen Kiekko-Weskujen järjestämä 20. Sadonkorjuu-turnaus pelattiin jälleen syyskuussa Hervannan jäähallissa.

Mukana oli runsaasti joukkueita ympäri Suomea, yhteensä 21 isäntäjoukkueen lisäksi. Pelaajia siis reilusti yli 200, joten munkkia ja makkaraa kului melkoisesti. Oli todella mukava nähdä taas monia tuttuja pelureita Hervannassa.
Joukkueita oli mukana Tampereen lisäksi Jyväskylästä, Raumalta, Kokkolasta, Savonlinnasta, Muuramesta, Keravalta, Uudestakaupungista, Kotkasta, Helsingistä, Tuusulasta, Hyvinkäältä, Pirkkalasta ja Kangasalta. Mahtavaa!

Muutamassa pelissä nähtiin ”hämäläisnumeroita”, mutta suurin osa peleistä oli tasaisia. Lähes 70 % peleistä päättyi korkeintaan kahden maalin erolla suuntaan tai toiseen.

Jäähyjä vihellettiin säästeliäästi, sillä jämäkät tuomarit pitivät pelit siistinä ja reilu veteraanikiekkoilun henki loisti läsnäolollaan.

Maaleja sen sijaan mätettiin olan takaa ja välillä maalinkin takaa. Mansen Ketut ja Pussikaulat tekivät yhden Sadonkorjuu – ennätyksen 6 – 6 tasapelillä.


50E sarja oli tasainen, ja voittopytyn vei HC Fälly Raumalle maalieron turvin. Sähköboys oli hienosti hopealla ja Pussikaulat pronssilla.
50W sarjaa dominoi Voittovaarit. Muut pelit olivat suht. tasaisia.

55+ sarjan voitti myös Voittovaarit, mutta Jyväskylän Tappen HC antoi tiukan vastuksen saaden hopeaa. Pronssikin meni samaan suuntaan Pelivaareille.

60+ oli huippu tasainen sarja, jonka lopulta voitti Retro Helsingistä. Tämä oli Retron ensimmäinen turnausvoitto Sadonkorjuussa. Ämpärporin Urhot taisteli hopealle ja Peruspumppu pronssille ollen paras tamperelaisjoukkue. Muut manselaiset kohtasivat jumbofinaalissa, jossa Kiekko-Weskut voitti niukasti TBK:n.

65+ sarjassakin pelattiin ristiin ja 3 parasta erottuivat toisistaan lopulta yhden pisteen eroilla.
Voimakissat oli ykkönen tuttuun tapaan ja Kuntokiekko yhtä tuttu kakkonen. Pronssi lähti Tuusulaan Veivareiden mukana.
Tampereelle ei tullut tällä kertaa yhtään turnausvoittoa. Pirkanmaalle sentään kaksi Voittovaarien ansiosta. Tärkeintä kuitenkin oli rento meininki, jalkakikat, kirkkaat valot ja mukavat lajitoverit.

Kiitokset turnaukseen osallistuneille joukkueille ja tervetuloa mukaan ensi vuonna,
jolloin Sadonkorjuu-turnaus pelataan 26. – 27.9.2020.

TURNAUKSEN TULOKSET TÄSTÄ PDF-MUODOSSA

Erkki Tuominen
KIEKKO-WESKUT