Sadonkorjuuturnaus 2016


KIEKKO-WESKUT SADONKORJUUTURNAUS 24. – 25.9.2016

Pumpun Markku Ratilainen katollaan. Toinen Markku (Kaltio) yrittää olla syyttömän näköinen.

Tampereen Kiekko-Weskujen järjestämä 17. Sadonkorjuu-turnaus pelattiin jälleen syyskuussa Hervannan jäähallissa. Joukkueita oli saapunut paikallisten lisäksi Helsingistä, Hyvinkäältä,  Keravalta, Muuramesta, Jyväskylästä, Pirkkalasta, Kangasalta, Hämeenkyröstä, Kouvolasta ja Uudestakaupungista. Ottelut olivat tasaisia ja päättyivät keskimäärin 3,8 maalin erolla suuntaan tai toiseen.  Uusia joukkueita oli mukana, ja ne toivat lisää väriä turnaukseen.

Tampere oli taas tyly isäntäkaupunki ja otti kaksi kolmesta Superstarsin ja Peruspumpun voimin. Pelivaarit vei yhden mestaruuspytyn mukanaan Muurameen loistavan esityksen jälkeen.

50v.-sarjan voitti Superstars puhtaalla pelillä. Muut mitalisijat menivät Jyväskylän seudulle Pelivaarien ja Pussikaulojen mukana. Uudet joukkueet Pingviinit ja GR8 esittivät pirteitä otteita ja siistiä peliä.

Mikko Töllinen yrittää hiipiä pakkien taakse.

55v.-sarjan voitti myös puhtaalla pelillä Pelivaarit. Voittovaarit Kangasalta laittoi mestarit todella tiukoille ja vei hopeaa. Pronssia otti Mansen Ketut pitäen Tampereen mitaleilla tässäkin ikäluokassa. Tiukkaa se kuitenkin teki. Ketut sai sunnuntaina kovan luokan vahvistuksen peräpäähänsä.  Ensikertalainen Muhka Papat Kouvolasta taisteli hienosti. Samoin Retro Helsingistä, vaikka oli sunnuntaina hieman vajaamiehinen.

65v.-sarja oli yllätyksellinen, ja pelit menivät mukavasti ristiin. Lopulta voittajaksi selvisi Peruspumppu ja kakkoseksi Kuntokiekko. Kun vielä Weskujen ja Ämpärporin Urhojen kimppajoukkue Kiekko-Urhot selvitti itsensä pronssille, voidaan melkein puhua Tampereen ”kolmoisvoitosta” tässä sarjassa. Tosin Peruspumpulla ja Kiekko-Urhoilla muutama urho näytti vielä hieman alle eläkeikäiseltä. Sori siitä. Otan täyden vastuun ja eroa . . . nomuksenkin tein mutta sitä ei nyt ainakaan vielä hyväksytty.

Tämä oli kolmas perättäinen vuosi, kun Mansen joukkueet ottivat kaksi sarjavoittoa. Tasaiset pelit osoittavat kuitenkin, että muut lähestyvät uhkaavasti.

Tarvitaan kolme Pumpun peluria Töllistä vastaan.

Jään kunto oli loistava (kiitokset kenttämiehille), joten sitä ei ainakaan voi syyttää mistään. Tärkeintä kuitenkin oli hieno tunnelma, jonka 200 peluria saivat aikaan. Kriisipalavereita ei tarvittu (tai ehkä niitä pidettiin salaa), ja jäähallin kahvilassa oltiin kavereita pelien välillä. Kahvi ja makkara maistuivat samalla kun pelattiin sitä toiseksi parasta peliä eli jälkipeliä.

Tuomarit hoitivat hommansa jälleen kerran jämäkästi, eikä toimitsijoitakaan pahemmin haukuttu. Arpajaisissa joku voitti grillin, taidetta tai komian paidan ja joku linnunpöntön, lahjakortin, lippiksen, juotavaa tai suklaata ym. Toivottavasti kaikille jäi hyvä maku suuhun.

Kiitokset turnaukseen osallistuneille joukkueille ja tervetuloa mukaan myös ensi vuonna!

Erkki Tuominen
KIEKKO-WESKUT