Starikat turnaus 7.-8.1.2017


Avoin veteraanijääkiekon SM-turnaus järjestettiin Lappeenrannassa 7-8.1.2017.

Starikat järjesti veteraanijääkiekon avoimen SM-turnauksen Lappeenrannassa 7-8.1.2017. Ottelut pelattiin Lappeenrannan kisapuiston liiga-ja harjoitushalleissa sekä UK-areenalla.  Turnaus oli samalla Starikoiden perinteisesti järjestämän South Carelia Hockey Tournamentin 40v. juhlaturnaus ja samalla 2017, sekä Starikat seura, että FOHA (Suomen veteraanijääkiekkoilijat ry) täyttävät 40-vuotta.

Avoimeen SM-turnaukseen osallistui tänä vuonna kaikkiaan 23 veteraanijoukkuetta 40+,50+,60+ ja 65+ sarjoissa. Turnauksen suojelijoina toimivat ”Meidän Starat”: Petri Skriko, Lalli Partinen ja Heikki Mälkiä, joiden SaiPan pelipaidat on nostettu ja jäädytetty kisapuiston hallin kattoon. Turnauksen voittajiksi ja Suomen mestareiksi selviytyivät tamperelaiset Superstars 40+ ja 50+ ja Kuntokiekko 65+ sarjoissa ja hämeenlinnalainen Kohottajat 60+ sarjassa. Isäntäjoukkue Starikat saivat pronssia sarjoissa 40+ ja 50+.

Turnauksen ohessa pelattiin hyvätasoinen hyväntekeväisyysottelu SaiPa Sputnik Alumnin ja FOHA (Suomen veteraanijääkiekkoilijat ry) Liiga all-Starsin välillä. Ottelu päättyi SaiPa Alumnin 8-4 voittoon. Tapahtuman kaikki tuotot menevät suoraan jääkiekkotyttöjen ja -poikien harrastuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen.

Turnauksen yhteydessä järjestettiin Starikat 40v. Hockey Night tilaisuus, jossa palkittiin mm. Starikat seuran ansioituneita jäseniä. Starikat Hockey Night 40.v tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös lappeenrantalainen jääkiekkolegenda Lalli Partinen, joka on aateloitu Suomen jääkiekkoleijonaksi numerolla 52 ja SaiPa on jäädyttänyt hänen pelipaidan numero 3:n. Seuran kunniajäseneksi nro 2 nimettiin Kyösti Lähde ja hänet palkittiin myös FOHA:n hopeisella ansiomerkillä. Muut jäsenet, jotka saivat FOHA:n hopeiset ansiomerkit olivat: Jari Mälkiä, Veikko Mäkiä ja Harri Laakso. Tunnustukset ja ansiomerkit tulivat pitkäjänteisestä Starikoiden ja Suomen veteraanijääkiekkoilun hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä ja Kyösti Lähde, Veikko Mäkiä ja Harri Laakso ovat myös Starikat seuran perustajajäseneniä ja edelleen seuran toiminnassa aktiivisesti mukana.

Turnaustulokset löydät tästä.