1.6.2018-31.5.2019


YLEISTÄ

Foha on kansallinen voittoa tavoittelematon urheiluliitto, joka on omistautunut tarjoamaan resursseja ja etuja aikuisten vapaa-ajan jääkiekkotoimintaan.

TOIMINNAN TARKOITUS

Liiton tarkoituksena on toimia veteraaniseurojen keskusjärjestönä, edistää veteraani -ja harrastejääkiekkoilua sekä ylläpitää ja kehittää aktiiviuransa päättäneiden jääkiekkoilijoiden fyysistä ja psyykkistä kuntoa.

TOIMINTA TAVOITTEET

Taloudellinen toiminta on liitolla kohtuullisen tiukoissa raameissa, mahdollisuudet tulevaisuuden ”satsauksiin” ovat olemattomat. Kirjanpidollinen tulos toimintakaudelta oli +/- 0.
Jäsenseuroja tavoite 70, maksaneita jäsenseuroja 64 seuraa, harrastajamäärä 3200 henkilöä
Yhteistyö yrityksiä tavoite 10-15, yrityksiä 10. Uusi yhteistyö kumppani Pama maila.

TOIMINTA

Foha News ilmestyminen paperi versiona lopetettiin ja siirryttiin kustannustehokkaampaan ”diki” versioon. Fohan nettisivut saivat merkittävän lisäarvon! siirsimme päivittämisen ulkopuolisen yrityksen hoidettavaksi, Banzai/Kari Ketola. Toimintamalli onnistui erinomaisesti. Saimme myöskin merkittävää ammatillista toimeliaisuutta infon lisäämiseen. Fohan sivuilla lukioita kuukaudessa n. 600 henkilöä.

Jäsenseuroihin yhteyksien pitäminen suoritettiin Ari Hellgrenin ja puheenjohtajan toimesta.

Foha golf toteutettiin toimintasuunnitelman mukaisesti Vierumäen Urheiluopiston Golf kentällä, pelaajia n. 60 henkilöä.
Scandinavia Cup turnaus pelattiin Tallinnassa 3-4.11.2018, Sarjat 50+ ja 60+ joukkueita kaikkiaan 16. Pelien määrä 36, otteluiden taso oli oldtimers tason huippua. Taloudellinen tulos kohtuullinen.

SM-turnaus pelattiin Vierumäellä 3-4.5.2019, Sarjat 50+, 60+ ja 65+. Mukana oli 18 joukkuetta. Voittajat 50+ Superstars Tampere, 60+ Mansen-Ketut Tampere, ja 65+ Voimakissat Hyvinkää.

Jäsenseurojen turnauksia toiminta kauden aikana mm. Saimaa turnaus Savonlinna Linnan Woudit. Sadonkorjuu Tampere Kiekko-Weskut. South Carelia Lappeenranta Starikat. Taikaturnaus Imatra Wanhat Ketterät. Ukkometsot -turnaus Jyväskylä. Neljän seuran turnaus; Vaihokki, Raahen Weijarit, Nitro-Kärpät Oulu, Letkusääret Kemi. Classic turnaus Tampere Pyynikin Haukat, Ketunkolo turnaus Ylöjärvi Mansen Ketut, jne.

Kenttäkierros toteutettiin samoja periaatteita noudattaen kuin edellisilläkin vuosina. Puheenjohtaja ja Ari Hellgren oli seurajoukkueiden turnauksissa, myös kutsuttuna seurojen tilaisuuksiin ja vuosijuhliin.

LIITON HALLINTO

Liiton vuosikokous oli 7.9.2018, Aleksanterinpuisto Cafe Tampere, edustettuna 15 jäsenseuraa. Puheenjohtajaksi valittiin Jarmo Salonen, hallitukseen valittiin, Yrjö Pärssinen varapuheenjohtaja, Vantaa, Markku Laihanen Lahti, Ari Hellgren yhteyspäällikkö Oulu, Reko Juntto rahastonhoitaja Lappeenranta, Petri Hakala Hämeenlinna, Teuvo Peltola Tampere, Tapio Koski-Sipilä Hyvinkää, Kari Villanen Rauma. Hallituksen jäsenmäärä laskettiin kahdeksaan. Kokouksia hallituksella neljä toimintakauden aikana. Kehitysryhmä, Pärssinen, Laihanen, Hellgren, ja Salonen. Ryhmä huolehtii liiton toimintasuunnitelmien toteutuksesta budjetin mukaisesti, kokoontui 4 kertaa.

Fohan liittovaltuuston paikalle nimitetty Yrjö Pärssinen Vantaa jatkaa ja varajäsenenä toimii Reko Juntto Lappeenranta.

YHTEENVETO

Fohan toiminta toimintakaudella oli vuosisuunnitelman mukainen. Mitään uusia toimintalinjoja ei toteutettu vaan pysyttiin varsin turvalliseksi ja hyväksi todettujen toimintojen parissa. Tulevaisuuden toiminnan haasteena koettiin nuorien harrastajien mukaan saaminen. Toiveena on että Foha ja seurat ottaisivat haasteen vakavasti ja toimisivat niin että nuoremmat tulisivat mukaan tähän hienoon Oldtimers toimintaan.