Ylimääräinen liittokokouskutsu


KOKOUSKUTSU 18.6.2020

Suomen aikuisten harrastejääkiekkoliitto ry:n jäsen

LIITON YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS

Suomen aikuisten harrastejääkiekkoliitto ry:n hallitus on kokouksessaan 9.6.2020 päättänyt kutsua koolle liiton ylimääräisen kokouksen.

Kokous pidetään 9. päivänä heinäkuuta 2020 alkaen klo 16.00 Tampereen tenniskeskuksessa osoitteessa Toimenlankatu 8, 33560 Tampere (Klubipuoli ns. vanhapuoli).

Kokoukseen osallistumisesta pyydetään ilmoittamaan 7.7. mennessä sähköpostitse liiton puheenjohtajalle Jarmo Saloselle. Sähköpostiosoite on jarmo.salonen@vinegar.fi. Valtakirjojen tarkastus ennen kokouksen alkua, myös seuranyhdistysrekisteri nimenkirjoitus oikeus riittää. Valtakirja tai nimenkirjoitusoikeus on oltava, jos haluaa osallistua kokouksen päätöksentekoon.

Jäsenseura, joka on maksanut toimikauden 1.7.2019-30.6.2020 jäsenmaksun voi osallistua kokouksen tekemiin päätöksiin äänioikeudellaan. Muilla henkilöillä on kokouksessa puheoikeus mutta ei virallista äänivaltaa.

Kokouksessa käsiteltävä asia on Suomen Veteraanijääkiekkoliitto ry:n purkaminen. Kokouksessa tähän asiaan liittyen käsitellään myös hallituksen laatima loppuselvitys.

Alla on tiedote seniorijääkiekkotoiminnan jatkumisesta osana Suomen Jääkiekkoliitto ry:n toimintaa.

Suomen aikuisten harrastejääkiekkoliitto ry
hallitus


  • Taloudellinen näkökulma: Fohalla on ollut taloudellisia haasteita ja velkaa SJL:lle. Fohan velka kirjataan alas mahdollisen yhdistymisen myötä.  Mahdollisuus budjetoida ja resurssoida jatkossa aikuisten harrastekiekon kokonaisvaltaiseen toimintaan. Fohan jäsenseurojen vuotuinen jäsenmaksu on ollut 250 € ja yhdistymisen jälkeen Fohan jäsenseurat liittyä SJL:n jäseniksi 150 € vuotuisella jäsenmaksulla. Jäsenmaksun suorittaneet ry:t saavat tunnukset ja käyttöoikeuden SJL:n palvelusivustolle, äänioikeuden liittovaltuuston kokouksissa ja jäsenseuran jäsenet rekisteröityvät (pelipassit ja harrasterekisteröinnit) jäsenseuraan myös SJL:n rekistereissä.
  • Senioritoiminnan kehittäminen ja integroiminen aikuisten harrasteliikunnan kehittämiseen. Toimintamahdollisuudet kasvavat, saadaan ”leveämmät hartiat” toiminnan pyörittämiseen esim. turnausten ja tapahtumien organisointiin ja järjestämiseen. Tapahtumissa ja turnauksissa mahdollisuus käyttää SJL:n kilpatoiminnan asiantuntijoita, isommissa tapahtumissa (esim. World Classic) SJL:n markkinointia- ja tapahtumaosaamista. SJL:lla on kokopäiväinen harrastamisen kehityspäällikkö ja kahdeksalla alueella OTO-harrastevastaavia. Harrastamisen uudet sisällöt SJL:n nettisivuille julkaistaan elo-syyskuussa 2020. Harrastamisen sisällöt näkyvät SJL:n nettisivuilla omina osioina pelaajalle, joukkueelle, seuralle ja yrityksille.
  • Päätäntävalta ja budjetointi: Yhdistymisen jälkeen perustetaan SJL:n alle Harrastekiekkovaliokunta (nimi päätetään myöhemmin), yhteisesti ehdotamme, että sekä Fohasta että SJL:stä tulee kummastakin edustus valiokuntaan. Lisäksi kartoitamme mahdollisesti seurakentältä ja/tai asiantuntijoista jäsenet valiokuntaan. Valiokunnan PJ on SJL:n nimeämä. Valiokunnan koonpanon päättää liittohallitus valiokunnan puheenjohtajan ehdotuksesta. Uusi valiokunta valmistelee ja esittää jatkossa harrastekiekon toimintasuunnitelman  ja budjetin, jonka hyväksyy SJL:n liittovaltuusto.
  • Foha nimenä säilyisi mukana (aputoiminimi) seuraavasti. Kansainvälisiin turnauksiin (esim. Carha) osallistuvan joukkueen nimi olisi jatkossakin Foha-team. Ajatuksena epävirallinen senioreiden maajoukkue tai senioreiden Hockey Pool -tapainen toiminta.
  • Kaikki edellä mainitut kohdat ovat ehdollisia että Suomen aikuisten harrastejääkiekkoliitto ry(lyhenne Foha) toiminta lopetetaan ja poistuu yhdistysrekisteristä. Lisäksi ne ovat ehdollisia sille, että kaikki FOHAn nykyiset toimijat sitoutuvat kaikin käytettävissä olevin keinoin edesauttamaan sitä, että FOHAn jäsenseurat ja heidän jäseninään olevat henkilöt siirtyvät muutosvaiheessa SJL:n jäseniksi, liittyvät muutoin SJL:n toimintaan sekä lunastavat SJL:n pelipassin tai harrasterekisteröinnin (riippuen toiminnasta johon osallistuvat).